به گزارش ایرانپژواک از اعتماد، دادههای جریان کار همه آمارهای ورودی و خروجی نیروی کار و تغییر وضعیت نیروی کار بین دو دوره را ارایه کرده و به وسیله آن میتوان پویایی بازار کار را بررسی کرد. این اطلاعات برای سیاستگذاران و ناظران اجرای برنامههای اقتصادی اهمیت بالایی دارد، زیرا زمانی که یک راهبرد اشتغالزایی اجرایی میشود، بررسی عملکرد آن ضروری است. بخشهای عمده فعالیت اقتصادی شامل بخشهای کشاورزی، صنعت و خدمات است. گزارشی که «اکوایران» تهیه کرده، تغییرات ایجاد شده در این بخشها را مورد بررسی قرار میدهد.
پایداری اشتغال در بخشهای عمده فعالیت اقتصادی
ماتریس انتقال ارایه شده توسط مرکز آمار، اطلاعات غنی برای تحلیل جریانهای نیروی کار فراهم میکند. بررسی اطلاعات قُطر اصلی این ماتریس، ماندگاری اشتغال در بخش خدمات با میزان ۸۹.۹درصد را نشان میدهد که بالاترین مقدار ماندگاری در بین بخشهای اقتصادی است و به این معنی است که سهم بیشتری از شاغلان بخش خدمات باقی ماندهاند و به بخشهای صنعت و کشاورزی منتقل نشدهاند. پایداری اشتغال در بخشهای کشاورزی نیز در رتبه بعدی قرار گرفته و ۸۴.۷درصد شاغلان در این بخش شغل خود را تغییر ندادهاند. کمترین میزان پایداری نیز در بخش صنعت بوده و در پاییز امسال معادل با ۸۳.۳درصد به ثبت رسیده است. این ارقام نشان میدهند بیشترین خروج نیروی کار در بخشهای اقتصادی به صنعت متعلق بوده است.
بیشترین خروج شاغلان از کدام بخش بوده است؟
بیشترین درصد خروج افراد شاغل در بخشهای عمده فعالیت اقتصادی از پاییز ۱۴۰۰ به پاییز ۱۴۰۱ در بخش صنعت بوده است و ۱۶/۷درصد از افراد شاغل از بخش صنعت خارج شدهاند. در آمار سال گذشته مشاهده میشود میزان شاغلان بخش صنعت در پاییز ۱۴۰۰ معادل با ۸ میلیون و ۱۶۳ هزار و ۱۱۳ نفر بوده که از این میزان یک میلیون و ۳۶۲ هزار و ۲۴۰ نفر اشتغال در این بخش را ترک کردهاند. میزان خروج شاغلان از بخش کشاورزی طبق این آمارها برابر با ۵۵۵ هزار و ۳۶۰ نفر و در بخش خدمات یک میلیون و ۱۸۵ هزار و ۵۳۶ نفر بوده است. به عبارت دیگر در صنعت بیشترین خروج شغل در میان بخشهای دیگر ثبت شده که میتواند دلایل عمدهای داشته باشد. برخی معتقدند در یک سال گذشته وضعیت صنعت مسیر رو به جلویی نداشته که دلایل مختلفی از جمله عدم رفع تحریمهای اقتصادی و عدم سرمایهگذاری در بخش صنعت میتوانند دراین موضوع اثرگذار باشند.
انتهای پیام
ارسال نظر