به گزارش ایران پژواک به نقل از یورونیوز، فرد ثروتمندی به دلیل رانندگی با سرعت ۳۰ کیلومتر در ساعت بالاتر از حد مجاز در فنلاند، کشوری که جریمهها به صورت درصدی از درآمد متخلف محاسبه میشود، با یکی از بالاترین جریمههای سرعت غیرمجاز در جهان که معادل ۱۲۱ هزار یورو بود، مواجه شد.
بنابراین اگر قصد سفر به یکی از کشورهای اروپایی را دارید و به این فکر میکنید که خودروی سواری اجاره کنید تا سفر دلچسبتری به نقاط مختلف این اتحادیه داشته باشید، هیچگاه فراموش نکنید که فرارکردن از زیر بار پرداخت جریمه رانندگی صادر شده در یکی از اعضای اتحادیه اروپا با ورود به محدوده عضو دیگر ممکن نیست.
همچنین، عدم پرداخت جریمههای رانندگی میتواند شما را چه در موعد ترک اتحادیه و نیز چه در زمان اقدام برای ورود دوباره به آن با مشکلات جدی مواجه کند.
در اتحادیه اروپا، جزئیات تخلفهای رانندگان بین کشورهای عضو به اشتراک گذاشته میشود و جریمه به طور خودکار به آدرس فرد متخلف ارسال میشود.
هر چند مطابق گزارش کمیسیون اروپا، میلیونها تخلفی که در سال ۲۰۱۹ توسط خودروهای ثبت شده خارجی انجام شده به دلیل عدم شناسایی یا اجرای قانون بدون مجازات ماندند ولی این نهاد اروپایی اخیرا قانون پیشنهادی را برای ارتقای همکاری در سراسر اتحادیه اروپا برای پیگیری تخلفات رانندگان خارجی ارائه کرده است.
این سیستم جدید پیگیری جریمههای رانندگی را در سراسر مرزها برای نهادهای مجری قانون آسانتر میکند. همچنین بر پایه این قانون برای برخی از تخلفات، محدودیت زمانی وجود ندارد، بنابراین جریمه صادر شده میتواند ماهها یا حتی سالها پس از سفر قابل پیگیری باشد.
یکی از رایجترین و پرهزینهترینِ این تخلفها تخطی از سرعت غیرمجاز در کشورهای عضو اتحادیه اروپاست. که نه تنها حد آن کشور به کشور و بسته به نوع گذرگاه متفاوت است، جریمههای وضع شده برای آن نیز در کشورهای مختلف فرق دارد.
جریمه سرعت غیرمجاز در اتحادیه اروپا چقدر است؟
در ایتالیا جریمه برای پیمودن ۱۰ کیلومتر در ساعت بیش از سقف مجاز از ۴۱ یورو شروع میشود و برای پیمودن با سرعتی بیش از ۶۰ کیلومتر در ساعت بالاتر از حد مجاز به ۳ هزار و ۳۱۶ یورو میرسد. اضافه بر این، راننده متخلف بسته به مجموعه شرایط حاکم در زمان تخلف با ممنوعیت دورهای رانندگی و دریافت نمرات منفی که با رسیدن به ۲۰ به لغو گواهینامه رانندگی منجر میشود، مواجه میشود.
در فرانسه جریمه پیشفرض سرعت غیرمجاز ۶۸ یورو برای محدوده خارج از شهر و ۱۳۵ یورو برای محدوده شهری است که برای تجاوز ۵۰ کیلومتر در ساعتی از سقف مجاز به ۱۵۰۰ یورو نیز میرسد. البته همزمان ۱ تا ۶ نمره منفی نیز در پرونده راننده متخلف درج میشود.
در آلمان، این جریمه از ۲۰ یورو در محدوده خارج شهر و ۳۰ یورو برای خارج از شهر برای پیمودن تا ۱۰ کیلومتر در ساعت بالاتر از سرعت مجاز تا ۶۸۰ یورو برای رانندگی با سرعت ۷۰ کیلومتر در ساعت یا بیشتر از حد مجاز، متغیر است. همچنین، درصورت تجاوز بیش از ۲۰ کیلومتر در ساعت در حد سرعت مجاز، محدودیت رانندگی برای ۱ ماه نیز در مورد راننده خاطی اعمال میشود. این جریمه با رسیدن سرعت تخلف به ۷۰ کیلومتر در ساعت به ۳ ماه میرسد که همزمان دو نمره منفی نیز در پرونده راننده ثبت میشود.
در اسپانیا هم جریمه عدم رعایت سقف سرعت به صورت پلکانی از ۱۰۰ تا ۶۰۰ یورو افزایش مییابد.
اما در تعدادی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، جریمه تجاوز از سرعت مجاز، سقف ندارد. به عنوان نمونه در فنلاند، «جریمه روزانه» بر اساس درآمد خالص روزانه متخلف محاسبه میشود که معمولا نصف درآمد خالص روزانه راننده متخلفی در نظر گرفته میشود که بیش از ۲۰ کیلومتر در ساعت از سرعت مجاز تجاوز کرده باشد. در فنلاند این نوع جریمه برای تخلفهای دیگری از جمله عبور از چراغ قرمز به نحوی که ایمنی تردد را به خطر اندازد و رانندگی بدون گواهینامه هم اعمال میشود.
در اروپا ولی خارج از اتحادیه نیز سوئیس دیگر کشوری است که سیستم محاسبه جریمه بر پایه درآمد راننده متخلف را اجرا میکند و بر همین اساس و به عنوان رکورد، یک موتور سوار سوئدیِ ثروتمند به دلیل رانندگی با سرعت ۲۹۰ کیلومتر در ساعت در فاصله شهرهای برن تا لوزان به ۳۶۰۰ فرانک در روز برای مدت ۳۰۰ روز که در مجموع بالغ بر ۱.۱ میلیون یورو بود، جریمه شده است.
با اجرای قانون جدید، عدم پرداخت جریمه سرعت غیرمجاز گذشته از این که به هنگام درخواست ویزای شنگن و یا ورود دوباره به اتحادیه اروپا میتواند برای راننده متخلف مانعتراشی کند، به مرور زمان مشمول جریمه دیرکرد میشود و رقم آن نیز افزایش خواهد یافت.
برای مثال، در حال حاضر نیز اگر در فرانسه در پرداخت جریمه سرعت غیرمجاز بیش از ۴۵ روز تاخیر داشته باشید، رقم آن از ۱۳۵ یورو اولیه به ۳۷۵ یورو افزایش مییابد. در مقابل، اگر این جریمه ظرف ۱۵ روز پرداخت شود، به جای ۱۳۵ یورو تنها باید ۹۰ یورو پرداخت شود.
پس توجه داشته باشید، در طول دوره حضور در اتحادیه اروپا فردی که خودرویی را کرایه میکند، مسئول پرداخت به موقع جریمههای احتمالی آن است.
انتهای پیام
ارسال نظر