بازنشستگان

نایب‌ رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری گفت: بزرگترین عامل تورم دولت‌ها هستند که انضباط مالی ندارند و همین مسئله باعث می‌شود منابع‌شان پاسخگوی هزینه‌هایشان نباشد که این مسئله در همه دولت‌ها مشاهده شده است.

به گزارش ایران‌پژواک، در شرایطی که تنگناهای معیشتی لایه‌های مختلف جامعه را با گرفتاری زیاد روبرو کرده است، بازنشسته‌ها که بالطبع نسبت به شاغلین محدودیت‌های بیشتری دارند همچنان چشم انتظار اجرایی شدن همسان سازی حقوق‌ها هستند تا شاید از این طریق بخشی از کاستی‌های‌شان جبران شود. البته این در حالی است که اگر تورم کنترل نشود و میزان سیر صعودی گرانی‌ها با افزایش حقوق‌ها همتراز نباشند، مشکلات این قشر همچنان ماندگار خواهد شد.

علیرضا حیدری، نایب‌ رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری در این باره اظهار داشت: موضوع همسان سازی حقوق بازنشستگان در صحن علنی مجلس مطرح شده است و بالطبع بارقه امیدی برای قشر بازنشسته پیدا شده است. یعنی به نظر می‌رسد، اراده نمایندگان بر اراده دولت و کمیسیون تلفیق فائق آمده است. در واقع فلسفه «به روز رسانی» قدرت خرید برای همه گروه‌های جامعه به ویژه بازنشستگان چیزی نیست که کوتاهی و اهمال را قابل توجیه کند. تصور من این است که ممکن است همسان سازی حقوق بازنشستگان دوباره در برنامه هفتم توسعه لحاظ شود.

این کارشناس اقتصادی در ادامه گفت: اینکه موضوع به این مهمی که برای قشر بازنشسته اهمیت زیادی دارد، چرا تا به این حد بلاتکلیف مانده و حاشیه‌هایی را هم به وجود آورده است، دلیلی جز «بارِ مالی» ندارد. یعنی در زمان اجرای همسان سازی حقوق بازنشستگان در برنامه ششم توسعه برای دولت و صندوق‌ها تعهد مالی قابل توجهی داشت. در واقع شیب تعهدات دولت برای تأمین منابع صندوق‌ها که صندوق تأمین اجتماعی مهمترین آن‌ها است، طی سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده است. البته این را نمی‌توان دلیلی برای بر حق دانستن مطالبه بازنشسته‌ها دانست، یعنی موضوع این است، اقتصاد باید بارهای مالی را تحمل کند.

وی افزود: در واقع اگر قدرت خرید بخش کشوری و لشگری متناسب با شاغلین و در بخش تأمین اجتماعی متناسب با حق بیمه پرداخت دوران اشتغال به روز رسانی نشود، جامعه با سرعت بالایی به سمت فقر حرکت خواهد کرد، با این توضیح که لایه‌های مختلف جامعه همین الان هم فقیر هستند.

حیدری افزود: مشخصاً اگر قرار باشد در این شرایط دشوار معیشتی همسان سازی حقوق بازنشستگان نادیده گرفته شود، این قشر آلام سختی را تجربه خواهند کرد. در واقع اگر قرار بر این باشد که همزمان با سیر صعودی تورم همسان سازی به هر دلیلی متوقف شود، بازنشسته‌ها و مستمری بگیران صندوق‌ها با شرایطی فاجعه بار مواجه خواهند شد. در واقع وقتی به دلیل وضعیت وخیم اقتصادی قشر شاغل یا قشری که در تولید بخش خصوصی فعال هستند هم هزار و یک مشکل دارند که خب! تکلیف بازنشستگان اظهرمن الشمس است.

نایب‌ رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری توضیح داد: شکاف اقتصادی به حدی زیاد شده است که حتی با ادبیاتی که در برنامه هفتم جاری می‌کنیم و در برنامه ششم هم اجرا شد، دغدغه‌ها برطرف شدنی نیستند. در واقع کلید حل مسئله جای دیگری است و همسان سازی فقط مُسکن است، یعنی اگر قرار باشد، تورم همچنان در مسیر دو رقمی حرکت کند و نتوانیم عوامل بانی این شرایط را کنترل کرده و اثراتش را در اقتصاد خنثی کنیم، شاید همسان سازی هم نتواند برای بازنشسته‌ها چاره ساز باشد. به همین دلیل باید سه صندوق بزرگ موجود کشور یعنی کشوری، لشگری و تأمین اجتماعی را با منابع عمومی، غنی کنیم و از هیچ طریق دیگری نمی‌توانیم کاری پیش ببریم که این باز باری روی دوش دولت می‌گذارد.

این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان گفت: تأکید می‌کنم، مشکل اصلی چیزی جز تورم نیست. پس تصمیم گیران و ارگان‌های مسئول طبیعتاً باید با بررسی دقیق مقدمات مهار نرخ تورم را فراهم کنند. با این توضیح که بزرگترین عامل تورم دولت‌ها هستند که انضباط مالی ندارند و همین مسئله باعث می‌شود منابع‌شان پاسخگوی هزینه‌هایشان نباشد که این مسئله در همه دولت‌ها مشاهده شده است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 16 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی