وزیر راه و شهرسازی

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت توجه به مساله پرورش منابع انسانی در فرودگاه‌ها گفت: فرودگاه‌ها باید جدای از کیفیت بالا و در سطح استاندارد جهانی، هویت ایرانی داشته باشند و به عنوان نقطه توسعه شهری عمل کنند.

به گزارش ایران پژواک، عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاح طرح پرورش مدیران آینده فرودگاهی (اینگام) با اشاره به اینکه منتخبین این دوره از گوشه گوشه کشور انتخاب شدند، گفت: منتخبین از تمام فرودگاه های کشور در یک رقابت سالم و حرفه‌ای شرکت کردند و بهترین‌ها گزینش شدند.

آخوندی با اشاره به اهمیت مساله پروش مدیران آینده گفت: در حکم اولیه ای که به آقای مه آبادی دادم گفتم که اولین اقدام باید توجه به منابع انسانی و تربیت مدیران و نیروهای آینده فرودگاه‌های کشور باشد.

وی ادامه داد: البته این مساله تنها مربوط به فرودگاه‌ها نیست. این نیاز در همه جا، از جمله در دولت و در وزارتخانه در همه سطوح احساس می‌شود. در سازمان هواپیمایی کشوری، شرکت فرودگاه‌ها، راه‌آهن، سازمان بنادر، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، شرکت بازآفرینی شهری و حتی بخش خصوصی توجه به این مساله وجود دارد. کسانی که می‌خواهند به ما مشورت بدهند، باید بتوانند چه در بخش فنی و چه در بخش مالی و اقتصادی در تراز جهانی کار کنند.

این عضو کابینه دوازدهم گفت: در این زمینه در جمهوری اسلامی به علت مشکلات مختلف نقطه ضعفی وجود دارد و همه باید دست به دست هم دهیم تا این نقطه ضعف را برطرف کنیم، لذا من این مساله را در همه سازمان‌ها پیگیری کردم. هم در سازمان بنادر، هم در شرکت راه‌آهن نیز کاری کم و بیش شبیه به این مساله انجام شده است و در باقی سازمان‌ها نیز  باید این کار به شکل بسیار بسیار گسترده انجام شود.

فرودگاه‌ها باید هویت ایرانی داشته باشند

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حساسیت مساله نیروی انسانی در شرکت فرودگاه‌ها گفت: مسافران در هر لحظه فرودگاه‌های ایران را با فرودگاه‌های رقیب در سطح جهان مقایسه می‌کنند. تمام مسافران اعم از مسافران ایرانی و غیرایرانی به محض فرود در فرودگاه اولین تجربه از ایران و شهری که به آن وارد شده‌اند را دریافت می‌کنند. بسیار مهم است که این اولین تجربه مثبت باشد و خاطره خوبی را در ذهن مسافر حک کند.

وی ادامه داد: مهم است که سطح فرودگاه در سطح استاندارد بین المللی باشد. کیفیت بسیار مهم است. نکته بسیار مهمی که از نظر من افزون بر سطح خدمت مهم است، داشتن ویژگی ایرانی بودن است. در بازدیدهایی که از شرکت فرودگاه‌ها و فرودگاه‌های مختلف داشتم همیشه گفته‌ام که باید سطح سرویس و خدمت فرودگاه‌ها را با سطح خدمت فرودگاه‌هایی با استاندارد جهانی مقایسه کنیم.

آخوندی افزود: این همان مساله ASQ است که آقای مه‌آبادی به آن اشاره می‌کند. در این طرح قرار شد که فرودگاه ها خود را در معرض قضاوت بین المللی قرار دهند. برخی از فرودگاه‌های ما مانند مشهد و مهرآباد توانستند رتبه‌های خوبی را در منطقه به دست آورند. امیدواریم باقی فرودگاه ها نیر بتوانند در این زمینه رتبه‌های خوبی به دست بیاورند.

این عضو کابینه تدبیر و امید وجود هویت ایرانی در فرودگاه‌ها را دارای اهمیت دانست و گفت: افزون بر مساله سطح سرویس فرودگاهی و این مساله که فرودگاه‌ها باید به آخرین فناوری‌ها بر پایه استانداردها مجهز باشند، برای من بسیار مهم است که مسافری که وارد فرودگاه های ایران می شود، بتواند حال و هوای ایران را استشمام کند.

وی ادامه داد: در اکثر فرودگاه‌ها، مخصوصا در فرودگاه‌های در حال احداث می‌گویم که اگر کسی با چشم بسته به فرودگاه بیاید، باید بتواند احساس کند کجا قرار دهد. در غیر این صورت در معماری و طراحی فرودگاه ایرادی وجود داشته است. به عنوان مثال در مورد فرودگاه اردبیل به آقای مه آبادی گفتم که باید از مقبره شیخ صفی در این فرودگاه نمادی قرار بگیرد، که نمادی طراحی و در این فرودگاه نصب شد.

آخوندی با اشاره بر اهمیت رفتار نیروی انسانی در انتقال هویت ایرانی گفت: چه در بحث معماری و چه در بحث رفتار تمام عوامل فرودگاه باید احساس ایرانی بودن به مسافر منتقل شود. این حس باید در ادب، نزاکت، نحوه پوشش، رفتار مهربانانه، نحوه کمک به مسافر و در همه این حرکات و سکنات تجلی پیدا کند. ما هم نیاز به وفاداری سازمانی و هم وفاداری ملی داریم. باید فهمی از ایران اسلامی داشته باشیم و به آن تعلق و تعهد داشته باشیم. در کنار آن باید تعهد سازمانی نیز داشته باشیم.

وی افزود: قطعا همه این ها باید همزمان با حفظ استانداردهای بین المللی باشد. اگر از استانداردهای بین‌المللی تحت عنوان بحث ایران عدول بکنیم، برای ایران یک نقطه ضعف و نه نقطه قوت خواهیم بود. وقتی برای ایران یک نقطه قوت خواهیم بود که در بحث تکنیک در سطح استانداردهای بین‌المللی قرار بگیریم.

اهمیت نحوه کارکرد فرودگاه با شهر و حمل و نقل درون شهری

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت پرداختن به مساله حمل و نقل شهری در فرودگاه‌ها گفت: نکته دیگری که از نظر من در فرودگاه مهم است، نحوه عمل فرودگاه و شهر است. من به فرودگاه یک نگاه درونی و بسته ندارم. تصور من این است که این فرودگاه با شهر ارتباط مستقیم دارد. مقصد آخر مسافر منزل و محل کار است. بنابراین باید همواره به مساله جابجایی درب تا درب توجه کنیم. در این صورت مدیر فرودگاه باید به این مساله توجه کند که چگونه مسافر از فرودگاه باید به مقصد خود برسد.

وی ادامه داد: نحوه کارکرد فرودگاه با شهر و حمل و نقل درون شهری بسیار مهم است. این دقیقا موضوعی است که باید به آن توجه شود. بی توجهی به این مساله باعث شده که هنوز اتصال مترو و ریل به فرودگاه امام خمینی (ره) محقق نشده است. اکنون تنها وسیله ای که می‌تواند شما را از این فرودگاه به تهران برساند تاکسی یا وسیله نقلیه شخصی است و این به دلیل نگاه داخلی به فرودگاه است. اما اگر فرودگاه به عنوان بخشی از عملکرد شهری دیده می‌شد، همان روز اولی که فرودگاه طراحی شد و کلنگ احداث آن به زمین خورد، باید شبکه حمل و نقلی آن طراحی می شد. مدیران وقت باید به این نکته توجه می‌کردمد که این فرودگاه باید در شبکه حمل و نقل درون شهری نقش آفرینی کند.

آخوندی فرودگاه مشهد را مثال زد و گفت: هنگامی که فرودگاه مشهد رفتم متوجه شدم با فاصله ۱۰۰۰ متری از فرودگاه مترو در حال اجرا است. از استاندار خراسان و شهردار مشهد خواستم که ایستگاه مترو داخل ترمینال اجرا شود که مسافر بتواند مستقیم به ترمینال و یا مترو دسترسی داشته باشد. اکنون ترمینال فرودگاه مشهد مستقیما به ایستگاه مترو متصل می‌شود. همین بحث برای فرودگاه‌های مهرآباد، شیراز و سایر فرودگاه‌ها باید مدنظر قرار بگیرد.

وی منتخبین طرح اینگام را مخاطب قرار داد و افزود: مهم است ضمن اینکه به صورت تخصصی آموزش فرودگاه‌داری می‌بینید، بدانید  که چگونه می خواهید با شهر تعامل داشته باشید و به مسافران کمک کنید که به شهر برسند.

این عضو کابینه دوازدهم ادامه داد: نکته بسیار مهم دیگر بحث اقامت گاه‌هایی است که می‌توانند با فرودگاه‌ها مخصوصا فرودگاه های بین المللی تعامل داشته باشند. خوشبختانه اخیرا در فرودگاه امام اقامت‌گاه‌هایی احداث شده است. این مساله  می تواند به خیلی از فرودگاه ها در سطح کلانشهرها تسری پیدا کند.

فرودگاه نقطه توسعه شهری است

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مدیر فرودگاه باید دیدی وسیع تر از فقط فرودگاه داشته باشد، گفت: در حوزه راه آهن مفهومی به نام TOD وجود دارد که در آن ذکر می‌شود توسعه شهری مبتنی بر حمل و نقل همگانی است و ایستگاه راه آهن یک نقطه توسعه شهری به حساب می‌آید. می توان گفت که فرودگاه نیز یک نقطه توسعه شهری است. بحث حمل و نقل ترکیبی و نحوه کارکرد فرودگاه در توسعه شهر نکته بسیار مهمی است.

وی ادامه داد: اخیرا در فرودگاه امام بحث‌های شهر فرودگاهی، لجستیک پارک، دهکده لجستیکی و مسائل حمل و نقل چند وجهی مورد توجه قرار گرفته است. این موضوع فقط مخصوص فرودگاه امام نیست و می‌تواند در تمام فرودگاه‌ها مورد توجه قرار بگیرد.

آخوندی در انتها گفت: امیدوارم در این فرصتی که به آموزش برگشتید، سعی کنید ذهن خود را پرواز دهید، افق ذهنی خود را باز کنید و به مسائل تنها از جنبه تکنیکی نگاه نکنید. جنبه تکنیک اصلی‌ترین مساله ایست که باید فرا بگیرید، اما خیلی فراتر از تکنیک باید نسبت به مسائلی مانند مساله انسانی، اقتصادی، حمل و نقل ترکیبی، توسعه، فرهنگی، لجستیک و... دید فراخی داشته باشید تا بتوانید مدیر موفقی باشید و بتوانید برای آینده تبدیل به منابع انسانی برای توسعه ایران شوید.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی