به گزارش ایرانپژواک، جلال رشیدی کوچی در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ضمن طرح سوال خود از وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص اینکه چرا علیرغم گذشت یکسال از تصویب قانون ساماندهی صنعت خودرو واردات خودروهای نو تا این لحظه انجام نشده است؟ بیان کرد: اگر ما از ابتدای مجلس شورای اسلامی بر روی صنعت خودرو دست گذاشتیم قطعا به دنبال این بودیم که رضایتمندی مردم افزایش پیدا کند و اتفاقات خوبی را در این حوزه برای مردم رقم بزنیم. همیشه منافع مردم و نظام سرلوحه کار ما در مجلس بوده است اما این روا نبود که در این مدت که برای مردم قدم برداشتیم این همه مورد تهمت، توهین و افترا قرار گرفتیم.
وی افزود: دیدیم که عدهای در رسانهها، روزنامهها و پیجهای اینستاگرامی و در اکانتهای توییتری تا توانستند ما را مورد لطف و محبت خود قرار دادند و حتی کلیپهایی علیه ما ساختند و ما را مافیای خودرو معرفی کردند.
نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما به چه حقی مردم را از حقوق اولیه خودشان محروم میکنیم، گفت: زمانی که با جوانان صحبت میکنیم آنها تنها یک ماشین با قیمت مناسب میخواهند که بروز باشد و بتوانند سوار آن باشند این چه قوانینی است که ما داریم؟ چرا اجازه نمیدهیم موتورهایی که جوانان دوست دارند وارد کشور شود.
این عضو کمیسیون امور داخلی اضافه کرد: سوال بنده از وزیر صنعت، معدن و تجارت این است که در ۱۹ ماههای که از تصویب قانون واردات خودرو میگذرد به مردم گزارش دهند که چه تعداد خودرو وارد کشور شده است و چه تعداد به دست مردم رسیده است و چه تعداد در حال ترخیص از گمرک است و چه تعداد ثبت سفارش شده است.
رشیدی کوچی در ادامه خاطر نشان کرد: سوال بعدی بنده این است که چرا آییننامه واردات خودروهای کار کرده که سه ماه است در هیات دولت به تصویب رسیده و شما نیز نگاه مثبتی به آن داشتید هنوز ابلاغ نشده است؟ از سوی دیگر چرا فرآیند قیمتگذاری و تعرفهگذاری خودروهای وارداتی اینقدر بالا است.
نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: یک خودروی ۱۷ هزار دلاری با تعرفهگذاری که دولت انجام میدهد با نرخ ۳۰ هزار دلار به دست مردم میرسد، لطفا پاسخ دهید آیا قرار نیست اصلاحی در تعرفهها صورت گیرد؟
نماینده مردم مرودشت در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: ملت سال گذشته ۱۷۰ میلیون برای دریافت خودرو از یکی از خودروسازان داخلی پول ریختند اما امسال به آنها گفته شده که باید این پول را به ۳۰۰ میلیون برسانند تا خودروی خود را تحویل بگیرند. از وزیر صنعت، معدن و تجارت انتظار دارم که پاسخ دهند که دلایل افزایش قیمت خودروهای داخلی به ویژه خودروهای ایران خودرو و سایپا چیست؟
وی گفت: آقای وزیر صنعت، معدن و تجارت فرمودید صبر کنید؛ ما خیلی صبر کردیم ملت ایران همیشه صبوری کرده است شما مقدار تعجیل کنید.
وی ادامه داد: چرا قیمت خودرو علیرغم تمام تصمیمات کاهشی نبوده است؟ همانطور که اشاره کردید عرضه قطرهچکانی و تعرفههایی که تعیین میشوند و اظهارنظرهایی که انجام میگیرد مستقیم بر روی قیمت خودرو تاثیر میگذارد. ما کی گفتیم که دولت برای واردات خودرو ارز تخصیص دهد؟ میگویند ما ارز نداریم. ما نگفتیم که دولت ارز را برای واردات خودرو تامین کند بلکه ما راههای مختلفی پیشروی دولت گذاشتیم تا ارز را برای واردات خودرو تامین کند.
وی در ادامه تصریح کرد: با استفاده از منابع ارز خانگی میتوان خودرو وارد کرد. ما هم انتقاد کردیم و هم راهکار گذاشتیم میگویند رشیدی کوچی به دنبال واردات ماشینهای لوکس است هیچ کجای دنیا خودروی ۱۵ هزار دلاری لوکس نیست اما زمانی که تعرفه ۱۰۰ درصدی بر روی آن میبندیم قیمت خودرو به ۴۰ هزار دلار میرسد و در بازار آزاد نیز به ۸۰ هزار دلار میرسد. چرا تعرفهگذاری را اصلاح نمیکنید؟
رشیدی کوچی ادامه داد: مردم ما سوار خودرویی میشوند که بیکیفیت بوده و مصرف بنزین آن بالا است. گفتیم که باید خودروهای با کیفیت که مصرف بنزین آنها پایین است وارد شود اکنون نیز به دلیل این ماشینهای بیکیفیت به سمت واردات بنزین میرویم از سوی دیگر ما چه میزان برای مقابله با آلودگی هوا هزینه میکنیم. اگر یک دهم این هزینه را برای واردات خودروی برقی و هیبریدی اختصاص دهیم بهتر نیست؟
وی در پایان گفت: آییننامه واردات خودروهای کارکرده سه ماه است که تصویب شده است اما ابلاغ نمیشود. بنده از رئیس جمهور میخواهم که شخصا به موضوع واردات خودرو ورود پیدا کنند.
انتهای پیام
ارسال نظر