به گزارش ایرانپژواک، بهخاطر اهمیت همین موضوع، یکی از تحقیقات کارشناسان که اواخر سال گذشته منتشر شد، دوباره این روزها دست بهدست میشود؛ تحقیقی که گروهی از محققان روی خواب ۲۲۰هزار نفر در ۳۵کشور جهان، انجام دادهاند و نتایج آن، قابل توجه است.
جغدهای آسیایی!
پیشنهادی که کارشناسان برای زمان خواب باکیفیت ارائه میدهند، چیزی بین ۷ تا ۹ساعت است و زمان طولانی یا کوتاهتر از این، مطلوب نیست. این محققان به این نتیجه رسیدهاند که آسیاییها، بهخصوص اهالی شرق آسیا، دیرتر از اروپاییها و آمریکاییها به رختخواب میروند. مثلاً محققان، چند گروه از دانشجویان اروپایی، کانادایی را با ژاپنیها مقایسه کردند و به این نتیجه رسیدند دانشجویان ژاپنی بهطور متوسط، لااقل ۴۵تا ۶۰دقیقه کمتر از دیگران میخوابند.
حتی کیفیت خواب ژاپنیها، از دیگران کمتر بود و نکته جالبتر این است که کارشناسان دریافتند این موضوع، هیچ ارتباطی با نژاد یا قومیت ندارد و تنها به فرهنگ و عادتهای ژاپنیها برمیگردد؛ مواردی مثل چرتزدنهای گاه و بیگاه در طول شبانهروز یا خواب چند مرحلهای در دانشجویان ژاپنی.
بینظمی در زمان خواب
در این پژوهش، کارشناسان به این نتیجه رسیدهاند که آسیاییها، دیرتر هم خواب شبانه را آغاز میکنند. حتی تنوع آغاز و پایان زمان خواب هم در این قاره پهناور از دیگر قارهها بیشتر است. بهزبان ساده، آسیاییها بهطور میانگین، نامنظمتر از دیگران میخوابند و از نگاه کارشناسان، باز هم این موضوع تنها به مسائل فرهنگی آنها بازمیگردد.
خواب آخر هفته
عادت دیگری که از نگاه کارشناسان، در اروپاییها وجود دارد، آن است که تلاش میکنند با افزایش زمان خواب در روزهای تعطیل، کمخوابی روزهای کاری را جبران کنند. اتفاقی که از نگاه کارشناسان این تحقیق، برای بالابردن کیفیت بیداری در هفته، مفید است؛ اما این افزایش زمان خواب آخر هفته، در آسیاییها هم به چشم نمیآید.
خواب، فدای کار
در این تحقیق، گزارش شده که هر نیروی کار در آسیا، ۲۰۷۶ساعت در سال کار میکند که این عدد برای مردمان اروپا، ۱۶۸۳و برای آمریکا و کاناداییها، ۱۷۲۹ساعت در سال است. این تحقیق نشان میدهد آسیاییها، برای این حجم اضافهکار، خواب خود را فدا میکنند و این موضوع، کیفیت کار آنها را کاهش میدهد.
ایران؛ پرچمدار کمخوابی و خواب بیکیفیت
در همین زمینه و در سال گذشته، تحقیقات دیگری هم انجام شده (company PlushCare) که نتایج این تحقیقات را تأیید میکند. مثلاً در سال گذشته گزارش شده که قطر، ایران و کرهجنوبی، بهترتیب، پرچمدار کمخوابی در جهان هستند. در ایران، حدود نیمیاز مردم، کمتر از میزان ضروری میخوابند. همین اتفاق، باعث میشود کیفیت بیداری ما در زمان بودن در خانه، کار در شرکت، تحصیل در دانشگاه یا دیگر فعالیتها، پایین باشد. در این تحقیق، اینطور آمده که ما ایرانیها، یکی از خوابهای بیکیفیت جهان را هم تجربه میکنیم.
خوشخوابهای جهان
کشورهایی مثل هلند، دانمارک و سوئد، اما مطلوبترین زمان خواب را دارند. این تحقیقات نشان میدهد دوسوم مردم این کشورها، خوب میخوابند و البته خواب خوب، در بالابودن کیفیت بیداری این کشورها هم مؤثر است. آمار خوشخوابهای جهان هم قابل توجه است؛ کشورهایی مثل استرالیا، مصر و نیوزیلند. کشورهایی مثل سوئد یا آمریکا هم، ساکنانش بیش از دیگر کشورها، بهدنبال قرصهای خوابآور هستند.
چه کنیم تا خوب بخوابیم؟
عوامل اجتماعی و فرهنگی فراوانی میتوانند بر الگوهای خواب اثر بگذارد. البته کارشناسان راههای مختلفی را برای خواب خوب پیشنهاد میدهند؛ شاید یکی از مهمترین آنها، منظمشدن برنامه روزانه و زمان رفتن به رختخواب است. خوردن شام سبک و با فاصله از لحظه خواب شبانه، پرهیز از چرتزدنهای نامنظم و طولانی در میانه روز، مصرف کمتر کافئین شبانه و... از راههای ساده برای در آغوشکشیدن خواب خوب و کافی در یک شبانهروز است.
انتهای پیام
ارسال نظر