بورس

قیمت‌گذاری دستوری در کنار دو ضلع دیگر مثلث نابودگر بازار سهام، یعنی افزایش نرخ بهره رسمی تا ارتفاع ۳۰ درصدی و کنترل نرخ نیمایی باعث شده است، بورس تهران در وضعیت فعلی قرار گیرد. به نحوی که بازار از ابتدای بهمن‌ماه تا کنون، تنها در سه روز معاملاتی ورود پول حقیقی را تجربه کرده است.

به گزارش ایران‌پژواک، در پایان معاملات روز میانی هفته، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت ۰.۸۱ درصدی، معادل ۱۶ هزار و ۷۱۷ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۴۹ هزار و ۴۱۹ واحدی قرار گرفت.

افت ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن، به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی را به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۱.۴۸ درصدی (معادل ده هزار و ۷۳۴ واحد)، تا پله ۷۱۲ هزار واحدی افزایش یافت.

معاملات بورس تهران در آیینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی) را در روز دوشنبه، سه هزار و ۶۴۱ میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات روز میانی هفته را هم هفت میلیارد برگه سهم نشان می‌دهد.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آن‌ها به بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان معاملات روز دوشنبه بورس، خبر از خروج ۳۴۵ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومانی پول حقیقی به سهام، حق تقدم و صندوق‌های سهامی می‌دهد.

پیش بینی بورس سه شنبه

افزایش نرخ بهره رسمی و رسیدن آن به ارتفاع ۳۰ درصدی به صورت رسمی از سوی بانک مرکزی، بازار پول را داغ‌تر از بازار سهام کرده است. از سوی دیگر، نرخ سود اسناد خزانه به ۳۱ درصد رسیده و در قله تاریخی خود قرار گرفته است.

قرارگیری نرخ بهره بانکی در ارتفاع ۳۰ درصدی، نرخ بهره موثر را به ۳۴ درصد می‌رساند. ترکیب نرخ بهره بالا همزمان با قیمت‌گذاری دستوری و کنترل دلار نیما، مثلثی ساخته که تالار شیشه‌ای را به خاک و خون کشیده است. کارشناسان معتقدند این ترکیب، پایدار نیست و باید دید دولت تا چه زمانی این مسیر را ادامه خواهد داد.

در حال حاضر اما، ارزش معاملات در باتلاق سه هزار میلیارد تومانی قرار گرفته است و تا زمانی که این شاخص ارزیابی شرایط بازار، به ارتفاعات بالایی همچون حداقل ۸ هزار میلیارد تومان رشد نکند نمی‌توان انتظار رشد از بازار به ویژه سهام شاخص‌ساز را داشت.

در حال حاضر، فعالان بازار تمایلی به افت بیشتر قیمت‌های تابلوی بورس ندارند اما از سوی مقابل، انگیزه و سوخت لازم برای رشد نیز در اختیار بازار وجود ندارد. پمپاژ اخبار مثبت و حرکت سنتیمنت جاری در میان فعالان بازار به سمت و سوی مثبت، می‌تواند این انرژی را برای بازار فراهم کند.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی