به گزارش ایران پژواک، گزارش بازار ماهانه اوپک نشان داد تقاضا برای نفت اوپک در سال ۲۰۱۸ حدود ۳۲.۹۱ میلیون بشکه در روز پیشبینی میشود در حالی که میانگین تقاضا برای نیمه دوم سال میلادی جاری ۳۳.۵۰ میلیون بشکه در روز است.
در گزارش ماهانه اوپک پیشبینی شد محدودیت عرضه در سال ۲۰۱۹ تسهیل خواهد شد و تقاضا برای نفت اوپک به دلیل رشد سریع در عرضه غیراوپک، به ۳۱.۲۰ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا میکند.
اوپک اعلام کرد وضعیت فعلی اقتصاد جهان و مسائل ژئوپلیتیک در چند ماه آینده به میزان فزاینده ای مورد توجه قرار میگیرد و روی بازارهای نفت جهانی تاثیر میگذارد. و ابهامات اقتصادی و پرسشهای پیرامون تقاضای جهانی برای نفت به همراه تنشهای ژئوپلیتیکی برای حفظ بازار متعادل در ماههای آینده باید لحاظ شوند.
استراتژی تولید
طبق آمار منابع ثانویه، اوپک ۳۲.۵۷ میلیون بشکه در روز در اوت نفت تولید کرد که ۲۷۸ هزار بشکه در روز نسبت به ژوییه افزایش داشت.
عربستان سعودی که بزرگترین تولیدکننده اوپک است، شاهد افزایش اندک تولید به ۱۰.۴۰ میلیون بشکه در روز بود که ۳۸ هزار بشکه در روز نسبت به ماه پیش از آن رشد داشت.
این کشور آمار افزایش ۱۲۴ هزار بشکه در روز تولید و تولید ۱۰.۴۱ میلیون بشکه در روز در اوت را به اوپک گزارش کرده است.
بنا بر آمار منابع ثانویه، عراق که دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است، تولیدش را در ماه میلادی گذشته ۹۰ هزار بشکه در روز افزایش داد و به ۴.۶۵ میلیون بشکه در روز رساند اما خود این کشور تولید ۴.۴۶ میلیون بشکه در روز را گزارش کرد که نسبت به ژوییه بدون تغییر نشان داد.
همچنین بر مبنای آمار منابع ثانویه، تولید ایران در ماه میلادی گذشته ۱۵۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و به ۳.۵۸ میلیون بشکه در روز رسید اما ایران ثابت ماندن سطح تولید خود در ۳.۸۱ میلیون بشکه در روز را گزارش کرد.
بزرگترین افزایش تولید در اوت را لیبی داشت که تولیدش را ۲۵۶ هزار بشکه در روز افزایش داد و به ۹۲۶ هزار بشکه در روز رساند در حالی که رشد تولید نیجریه به میزان ۷۴ هزار بشکه در روز، اندک بود.
کمیته نظارت بر توافق کاهش تولید اوپک و غیراوپک متشکل از شش کشور ۲۳ سپتامبر در الجزایر به منظور ارزیابی وضعیت عرضه و تقاضا و ارایه توصیه درباره سیاست تولید دیدار خواهد کرد.
انتظارات بر این است که کمیته مشترک وزیران اوپک و غیراوپک درباره ضرورت افزایش بیشتر تولید برای پوشش کمبود احتمالی عرضه در بازار گفت و گو کند.
اوپک و ۱۰ کشور غیراوپک مشارکت کننده در پیمان کاهش تولید در ۲۳ ژوئن برای افزایش تولید به میزان یک میلیون بشکه در روز و کاهش پایبندی بیش از حد به این پیمان که از ژانویه سال ۲۰۱۷ به اجرا درآمد، موافقت کردند.
عرضه و تقاضا
اوپک پیش بینی خود از رشد سالانه تقاضای برای نفت برای سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ را به دلیل عملکرد پایینتر از حد مطلوب آمریکای لاتین و خاورمیانه تنزل داد و پیشبینی کرد تقاضای جهانی برای نفت ۹۸.۸۲ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۸ خواهد بود که ۱.۶۲ میلیون بشکه در روز رشد نشان میدهد. تقاضا در سال ۲۰۱۹ به میزان ۱.۴۱ میلیون بشکه در روز رشد میکند و به ۱۰۰.۲۳ میلیون بشکه در روز میرسد.
بر اساس گزارش پلاتس، اوپک در جدیدترین گزارش خود پیشبینی خود از عرضه غیراوپک در سال ۲۰۱۸ را اندکی کاهش داد و ۵۹.۵۶ میلیون بشکه در روز برآورد کرد. اما طبق برآورد اوپک، در سال ۲۰۱۹ عرضه غیراوپک به ۶۱.۷۱ میلیون بشکه در روز جهش خواهد یافت و آمریکا، برزیل، کانادا، انگلیس، قزاقستان، استرالیا، چین و مالزی عامل اصلی این رشد خواهند بود. مکزیک و نروژ شاهد بزرگترین کاهش تولید خواهند بود با این حال پیشبینی سال ۲۰۱۹ در معرض ابهامات بسیاری قرار دارد.
انتهای پیام
ارسال نظر