به گزارش ایرانپژواک از یورونیوز، ماکرون همچون از دبیرکل ناتو خواستار تغییر سیاستی از سوی کییف شده که در صورت اجرا به اوکراین اجازه خواهد داد از تسلیحات پیشرفته غربی برای هدف قرار دادن پایگاههای نظامی در داخل روسیه استفاده کند.
ماکرون در این خصوص گفت: «ما فکر میکنیم که باید به کییف اجازه دهیم تا سایتهای نظامی روسیه که موشکها از آنجا به سمت اوکراین شلیک میشوند، هدف قرار دهد. اگر به اوکراینیها بگوییم شما حق ندارید به نقطهای که موشکها از آنجا شلیک میشود حمله کنید، در واقع به آنها میگوییم که به شما سلاح میدهیم اما نمیتوانید از آنها برای دفاع از خود استفاده کنید.»
از زمانی که مسکو تهاجم تمام عیار خود به اوکراین را در فوریه ۲۰۲۲ آغاز کرده بحثهای زیادی پیرامون اینکه آیا کییف باید اهدافی را در داخل خاک روسیه مورد هدف قرار دهد یا نه، مطرح شده اما عموما کشورهای غربی به دلیل نگرانی از تبعات چنین اقدامی که میتواند به گستردهتر شدن جنگ در اروپا بینجامد با آن مخالفت کردهاند.
با این حال در هفتههای اخیر صداهای بیشتری در میان متحدین غربی اوکراین مبنی بر تغییر این راهبرد شنیده میشود.
اظهارات ماکرون یک روز پس از آن بیان شد که ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو از اعضای این ائتلاف خواست تا برخی از محدودیتهای استفاده اوکراین از سلاحهای غربی را لغو کنند. استولتنبرگ روز دوشنبه در نشست ناتو در صوفیه بلغارستان گفت: «حق دفاع از خود شامل ضربه زدن به اهداف مشروع در خارج از اوکراین است».
پیش از این، در آغاز ماه مه، مسکو اظهارات دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا مبنی بر اینکه اوکراین میتواند از سلاحهای دوربرد بریتانیا، مانند موشک کروز طوفان سایه، برای ضربه زدن به روسیه استفاده کند، به عنوان یک تهدید جدی نام برد.
مجموعه چنین اظهاراتی روسیه را بر آن داشت تا اعلام کند که رزمایشهایی را با سلاح های هستهای تاکتیکی برگزار خواهد کرد. روسیه همچنین به دولت بریتانیا هشدار داد که تصمیم این کشور میتواند حملات تلافی جویانه به تأسیسات و تجهیزات نظامی بریتانیا در خاک اوکراین یا جاهای دیگر وارد کند.
ماکرون که این اظهارات را در سفر خود به آلمان و در کنار اولاف شولتس صدر اعظم آلمان مطرح میکرد همچنین اضافه کرد که کییف باید اجازه داشته باشد که تنها پایگاههای روسیه را که برای پرتاب موشک علیه اوکراین مورد استفاده قرار میگیرند مورد هدف قرار دهد نه دیگر پایگاههای روسی و یا زیرساختهای غیرنظامی.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان اما طبق معمول محافظه کارتر بود و تنها به بیان این نکته بسنده کرد که «اوکراین طبق قوانین بین المللی اجازه دارد از خود دفاع کند.» استفن هبستریت، سخنگوی شولتس، روز چهارشنبه تصریح کرد که منظور صدراعظم این است که دفاع اوکراین «محدود به قلمرو آن نیست». او از بیان اینکه چه توافقاتی با اوکراین در مورد تسلیحات ارائه شده توسط آلمان تصریح شده، خودداری و تاکید کرد که آنها محرمانه هستند.
در همین رابطه طی دو سال گذشته، ایالات متحده به تدریج کمکهای درخواستی اوکراین را برای پشتیبانی، ارسال تانکها و سامانههای موشکی دوربردی که در ابتدا در ارائه آنها تردید داشت، در اختیار این کشور قرار داده اما به کییف تأکید کرده که نباید از آنها برای هدف قرار دادن اهدافی در خاک روسیه استفاده کند.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه در جریان سفر به مولداوی تاکید کرد که اگرچه واشنگتن به کییف برای استفاده از تسلیحات آمریکایی در حملات فرامرزی چراغ سبز نشان نداده، اما به ارائه «ابزارهای مناسب به اوکراین برای دفاع موثر از خود» ادامه خواهد داد.
بلینکن در یک کنفرانس خبری در این رابطه گفت: «ما کییف را به انجام حملاتی در خارج از اوکراین تشویق نکردهایم، همانطور که قبلا گفتم، آنها باید تصمیمات خود را در مورد بهترین راه برای دفاع مؤثر از خود بگیرند و ما مطمئن خواهیم شد که کییف تجهیزات مورد نیاز برای انجام این کار را دارد.»
بلینکن خاطرنشان کرد که متحدان غربی اوکراین با تغییر وضعیت جنگی سازگار شدهاند تا حمایت مؤثرتری ارائه دهند. او گفت: «ما همیشه در حال یادگیری هستیم و همیشه در مورد آنچه لازم است برای اطمینان از اینکه اوکراین میتواند به طور مؤثر به دفاع از خود ادامه دهد، تصمیمگیری میکنیم.»
رهبران غربی مایل به اعمال فشار بر پوتین هستند که نیروهایش اخیرا به شدت علیه دفاع اوکراین در شرق و شمال شرق این فشار آوردهاند.
کمک بزرگ سوئد در ادامه کمکهای دیگر کشورهای اروپایی
این هفته یک رشته کمکهای جدید اروپایی برای اوکراین از راه رسید و بلژیک و اسپانیا هر کدام اعلام کردند که حدود یک میلیارد یورو کمک نظامی در اختیار کییف قرار خواهند داد.
همچنین سوئد روز چهارشنبه اعلام کرد که بسته کمکی به ارزش حدود ۱ میلیارد و ۲۳۰ میلیون دلار به این کشور خواهد داد که این بزرگترین بستهای خواهد بود که سوئد تاکنون به اوکراین اهدا کرده است. این کمک شامل سیستمهای دفاع هوایی، مهمات توپخانه و خودروهای زرهی خواهد بود.
اوکراین اخیرا تحت فشار شدید حملات روسیه در خارکیف و در منطقه نیمه اشغالی دونتسک قرار گرفته است. پوتین گفته است که میخواهد یک منطقه حائل در خارکیف ایجاد کند تا حملات برون مرزی اوکراین را متوقف کند.
انتهای پیام
ارسال نظر