به گزارش ایرانپژواک، علی فرنام در نشست راهکارهای عملیاتی کردن نوسازی مسکن در بافت فرسوده و ناکارآمد شهری موضوع ماده ۵۲ برنامه هفتم توسعه اظهار کرد: بر اساس برنامه ششم توسعه سالانه باید ۱۰ درصد از بافتهای فرسوده شهری نوسازی میشد، این در حالی بود که عملکرد تنها ۱ تا ۲ درصد بود. البته وزیر راه و شهرسازی این میزان را یک درصد اعلام کرده است.
وی با بیان اینکه برخی از شهرداریها به دنبال افزایش محدوده بافتهای فرسوده هستند افزود: به طور متوسط در ۱۰ سال اخیر سالانه ۵۰۰ هزار پروانه ساختمانی در شهرها صادر شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه بحرانیترین شاخص ما در بخش مسکن استطاعت است، گفت: امسال سهم مسکن از سبد هزینه خانوارهای تهرانی به ۴۲ رسیده است . در خیلی از کلان شهرهای کشور نسبت به سایر شهرهای دنیا در شاخص استطاعت وضعیت مناسبی نداریم. این موضوع در تهران و چند کلانشهر خیلی جدیست چرا که در کلان شهرها بیشتر ظرفیت مربوط به بافتهای فرسوده است که دارای ارزش افزوده بالایی هستند.
وی با تاکید بر اینکه ترویجی برای کوچک سازی مسکن در کشور نداریم، بیان کرد: فشار افزایش اجاره بها در بازار دائماً در حال افزایش است که بخشی از آن به دلیل خضور اتباع در بافتهای حاشیهای و ناکارآمد شهرهاست.
پژوهشگر حوزه مسکن و شهرسازی بر لزوم برنامهریزی برای مسکن در استطاعت تاکید و اظهار کرد:باید بپذیریم برای مسکن متناسب با استطاعت خانوارها، واحدهای ۲۰۰ متر مربعی نمیتواند جواب بدهد.
انتهای پیام
ارسال نظر