به گزارش ایرانپژواک، نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل، یک سال پس از تشکیل این رژیم در سرزمین فلسطین در سال ۱۹۴۹ و در تل آویو متولد شد و دوران کودکی و نوجوانی در بیت المقدس گذراند. بنیامین دوره دبیرستان خود را در آمریکا و به همراه پدرش بنزیون نتانیاهو که تحقیقات تاریخی انجام میداد پشت سر گذاشت و در سال ۱۹۶۷ به سرزمینهای اشغالی بازگشتند.
او بین سالهای ۱۹۵۶ تا ۱۹۵۸ و دوباره بین ۱۹۶۳ تا ۱۹۶۷، مدتی در آمریکا زندگی کردند. در سال ۱۹۶۷ به سرزمینهای اشغالی بازگشت و به عضویت در یگان تکاوری فوق ویژه ستاد کل فرماندهی و عملیات ارتش رژیم اسرائیل به نام یگان «سایرت متکل» پیوست. او دوباره در سال ۱۹۷۲ به آمریکا بازگشت و تحصیلات خود را در مؤسسه فناوری ماساچوست آغاز کرد.
هنگامی که یوم کیپور در سال ۱۹۷۳ آغاز شد، او به اسرائیل بازگشت و به نیروهای جنگنده کانال سوئز و ارتفاعات جولان پیوست. پس از اتمام جنگ، به بوستون بازگشت و کارشناسی خود در رشته معماری را به پایان رساند، کارشناسی ارشد در رشته مدیریت اجرایی دریافت کرد، و سپس به تحصیل علوم سیاسی در دانشگاه هاروارد پرداخت.
با وجود گمانه زنی ها در شبکه های اجتماعی، شواهد تاریخی نشان می دهد بنابراین بنیامین نتانیاهو ایرانی نیست و به نظر میرسد که این شایعه ای است که گاه در فضای مجازی یا رسانهها به وجود میآید. او در اسرائیل به دنیا آمده و خانوادهاش نیز ریشههای یهودی-اروپایی دارند. خانواده نتانیاهو از یهودیان اشکنازی هستند که اصالتاً از اروپای شرقی به اسرائیل مهاجرت کردهاند. پدر او، بنزیون نتانیاهو، یک تاریخنگار برجسته بود و خانواده او هیچ ارتباطی با ایران ندارند.
ادعای اینکه اجداد بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، ایرانی بودهاند، به عنوان یک شایعه و اطلاعات نادرست در برخی از رسانهها و شبکههای اجتماعی مطرح شده است. اما این ادعاها از نظر تاریخی و مستندات رسمی قابل تایید نیست. نتانیاهو طی سالهایی که در بوستون تحصیل میکرد، با همسر اولش میریام ملاقات کرد و با او ازدواج کرد و فرزند اول خود به نام «نوا» را به دنیا آوردند. وی از همسر دومش سارا دو فرزند به نامهای اونر و یائیر دارد.
یوناتان نتانیاهو، برادرش که از فرماندهان عملیاتی یگان ویژه سایرت متکل بود، در تاریخ ۴ ژوئیه ۱۹۷۶ میلادی و در جریان عملیات آزادسازی مسافران اسرائیلی هواپیمایی فرانسه که توسط چریکهای فلسطینی به اسارت گرفته شده و به اوگاندا منتقل شده بودند، کشته شد.
اگرچه نتانیاهو در سال ۲۰۰۵ به رهبری لیکود بازگشت اما بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۹ رهبر اپوزیسیون بود. او پس از انتخابات پارلمانی سال ۲۰۰۹، نتانیاهو با دیگر احزاب راست، ائتلافی تشکیل داد و دوباره نخستوزیر شد. او لیکود را در انتخابات ۲۰۱۳ و ۲۰۱۵ به پیروزی رساند. نتانیاهو از سال ۲۰۱۶ نزدیکی خود با دونالد ترامپ، که از دهه ۱۹۸۰ دوست شخصیاش بود را به محور کنشگری سیاسی خود تبدیل کرد.
از این رو در جریان ریاستجمهوری دونالد ترامپ، آمریکا اورشلیم را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت، حاکمیت اسرائیل بر بلندیهای جولان را به رسمیت شناخت، پیمان ابراهیم را مذاکره کرد که رشته عادیسازیهایی در روابط اسرائیل و کشورهای گوناگون جهان عرب بود.
این در حالی است که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل هفت بار به اتهام فساد مالی تحت بازجویی قرار گرفت. سارا نتانیاهو، همسر نخستوزیر اسرائیل نیز متهم است از خزانه دولت برای مقاصد خصوصی بهرهبرداری کرده است. قبل از حمله هفتم اکتبر حماس، رسانه های اسرائیلی گزارش دادند، پلیس این کشور بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر را به رشوهخواری متهم کرده است و گفته شد پلیس شواهد کافی برای طرح این اتهامها در دادگاه در دست دارد؛ بنابراین گزارشها، پلیس در همین رابطه با نتانیاهو رو در رو گفتگو کرده و از او سؤالاتی پرسیده بود.
چه آنکه همزمان با جنگ غزه و حملات اسرائیل به غیرنظامیان فلسطینی، در ۲۰ مه ۲۰۲۴، کریم احمد خان، دادستان دیوان بینالمللی کیفری نیز اعلام کرد برای نتانیاهو به خاطر موارد متعدد جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت حکم بازداشت صادر می کند. به نوشته روزنامه گاردین «اتهاماتی که دادستان مذکور علیه نتانیاهو و گالانت عنوان میکند، مربوط به رفتار آنها در جریان جنگ غزه است که از جمله این موارد میتوان به استفاده از گرسنگی علیه غیرنظامیان به عنوان ابزار جنگی، هدایت حملات علیه جمعیت غیرنظامی باز هم به عنوان جنایت جنگی، کشتار و نابودی به عنوان جنایت علیه بشریت و قتل تحت عنوان جنایت جنگی اشاره کرد.»
انتهای پیام
ارسال نظر