به گزارش ایرانپژواک، مهدی طغیانی درباره آخرین وضعیت طرح مربوط به رمزارزها گفت: در حوزه رمز ارزها ، مجلس یازدهم طرحی درباره ساماندهی وضعیت موجود رمزارزها تهیه کرد، دولت نیز آییننامهای درخصوص شرایط استفاده از رمزارزها آن هم بیشتر با نگاه مربوط به مصرف برق به تصویب رساند لذا عملا ما در قوانین چیزی درباره رمزارزها نداریم. البته موضوع رمزارزها جدید است و در تمام دنیا نیز به تازگی وارد قانونگذاری و سیاست گذاری در این حوزه شدند.
وی یادآور شد: در مجلس یازدهم طرحی مربوط به رمزارزها در صحن مجلس بررسی شد منتها به دلیل برخی ابهامات به کمیسیون اقتصادی برای بررسی بیشتر ارجاع شد؛ ما در زمان بررسی در کمیسیون شاهد اختلاف زیادی بین بانک مرکزی و سازمان های درگیر در دولت اعم از وزارت اقتصاد و وزارت اطلاعات بودیم که همه نظراتی داشتند لذا آقای پورابراهیمی رییس وقت کمیسیون اقتصادی مجلس به آن دستگاه ها فرصت داد تا از طریق دولت، لایحه ای به مجلس تقدیم شود.
طغیانی افزود: وزارت اقتصاد دولت سیزدهم لایحهای تدوین کرد که حتی وارد کمیسیون اقتصادی دولت هم شد منتها با پایان یافتن غیرمترقبه دولت سیزدهم ، این کار نیز نیمه تمام ماند.
وی ادامه داد: در دولت فعلی، بانک مرکزی آیین نامهای تصویب کرد که براساس آن خودش برای رمزارزها سیاستگذاری کند با این استدلال که طبق قانون بانک مرکزی، ماموریت سیاست گذاری در مورد ارز و پول با بانک مرکزی است و با توجه به اینکه رمزارزها چیزی شبیه ارز یا پول است و سیاست گذاری در این حوزه نیز باید بر عهده بانک مرکزی باشد.
طغیانی اظهار کرد: با این شرایط و توصیفات، ما در مجلس دیگر از تقدیم لایحه دولت ناامید شدیم، لذا طرحی جامع در حوزه رمزارزها را براساس گزارش های کارشناسی مرکز پژوهش ها و پیگیری های خودمان به جریان انداخته و ثبت کردیم. این طرح اکنون در مرحله رفع ایرادات معاونت قوانین است تا بعد از اعمال اصلاحات به هیات رییسه جهت اعلام وصول تقدیم شود.
وی درباره اینکه آیا رمزپول بیان شده در قانون بانک مرکزی همان معنای رمز داراییها را میدهد، گفت: رمزپول همان رمز دارایی نیست؛ رمز دارایی یعنی هر دارایی که با استفاده از فناوری بلاکچین رمزگذاری و مبادله میشود. البته رمزارز و رمزپول و رمزدارایی همه در بستر بلاکچین هستند و ما میتونیم از این ابزار استفاده کنیم.
نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه استفاده از فناوری بلاکچین برای معرفی واحدهای پولی در دنیا است، گفت: این واحدهای پولی در بستر بلاک چین، فرامرزی بوده و در قالب یک کشور خاص نیستند و مردم دنیا هم آن ها را پذیرفتند که نمونه آن بیت کوین وامثالهم است لذا مفهوم رمز ارز همان پولهای جهانروا است که در بستر بلاک چین در دنیا وجود دارد.
وی افزود: در داخل کشورمان بانک مرکزی قصد راهاندازی رمزریال را دارد که یک رمز پول داخلی است که از بلاک چین استفاده میکند منتها ویژگی اصلی رمزارزها و رمز دارایی ها این است که تحت مدیریت بانک های مرکزی کشورهای دنیا نیستند.
طغیانی درباره اینکه آیا قانون جدید بانک مرکزی مانعی برای تدوین و تصویب طرحی برای رمزارزها میشود، گفت: اعتقاد بانک مرکزی این است که چون سیاستگذار ارزی و پولی کشور است باید در مورد پول و ارز سیاستگذاری کرده و رمزارز هم شامل میشود منتها بحث بر سر این است که مساله رمزارز در دنیا موضوع فراملیتی و فرامرزی است و نمی توان آن ها را در قالب پول بانک مرکزی کشورمان تعریف کنیم لذا باید قانونی برای رمزارزها جهانی وجود داشته که هم آنها را تعریف کرده و هم برایشان چارچوبی تعیین کند.
وی افزود: ما این موارد را در قالب طرح جامع مربوط به رمزارزها دنبال میکنیم چون امکان پیگیری آن از طریق آییننامه بانک مرکزی نیست و باید قانون مصوب مجلس وجود داشته باشد، در این طرح تکالیف و اختیاراتی برای بانک مرکزی و سایر دستگاه ها مشخص میشود . بر این اساس مجلس طرحی را دنبال میکند تا در حوزه رمز ارزها تبدیل به قانون جامع شود.
انتهای پیام
ارسال نظر