به گزارش ایرانپژواک، ترامپ نیز در واکنش به دیدار شی و «تو لام» رئیسجمهور ویتنام، آن را تلاشی برای ضربهزدن به آمریکا توصیف کرد. او در دفتر کاخ سفید گفت: «من چین یا ویتنام را سرزنش نمیکنم، این یک دیدار خوب است ؛ دیداری با این هدف که ببینند چطور میتوانند به آمریکا ضربه بزنند. فراموش نکنید، اتحادیه اروپا هم دقیقاً برای همین کار تشکیل شد.»
یکی از خواستههای اصلی این است که کشورهایی مانند ویتنام و مکزیک دیگر به عنوان میانجی و واسطه صدور محصولات چینی عمل نکنند. این موضوع نگرانیهایی را در هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات ایالات متحده ایجاد کرده است.
مشاور سیاستگذاری در اندیشکده «امریکن کامپس» دانیل کیشی، اشاره کرد که آمریکا بر اطمینان از اینکه کالاهای وارداتی از ویتنام واقعاً ساخت این کشور هستند، تمرکز خواهد کرد.طی سالهای اخیر بسیاری از شرکتهای چینی برای دور زدن تعرفه های آمریکا تولیدات خود را به کشورهایی نظیر مکزیک، کامبوج و ویتنام منتقل کردهاند. کیشی همچنین گفت که تیم ترامپ احتمالاً کشورهای دیگر را تحت فشار قرار خواهد داد تا تعرفههای خود بر روی چین را با نرخهایی که ایالات متحده بر چین اعمال میکند، هماهنگ کنند. این اقدام شامل استفاده از ابزارهای مختلف برای جلوگیری از کنترل چین بر زنجیره تأمین در بخشهای حیاتی خواهد بود.
شی جینپینگ، رئیسجمهور چین، در جریان یک تور منطقهای مهم در جنوب شرق آسیا، از کشورهای منطقه خواسته در برابر «زورگوییهای یکجانبه» مقاومت کنند و از تجارت آزاد و باز جهانی دفاع نمایند. براساس گزارش سی ان ان، هدف این سفر، که از ویتنام آغاز شده و به مالزی و کامبوج ادامه خواهد یافت، تقویت جایگاه چین بهعنوان شریک باثبات در برابر سیاستهای متغیر آمریکا است.
در دیدار با مقامهای بلندپایه ویتنام، شی تأکید کرد که دو کشور باید برای حفظ «ثبات نظام تجارت آزاد جهانی و زنجیرههای تأمین» همکاری کنند. او افزود: «بازار بزرگ چین همواره به روی ویتنام باز است» و «چین و ویتنام باید تمرکز استراتژیک خود را تقویت کرده و با زورگوییهای یکجانبه مقابله کنند.»
شی در ادامه گفت: «قایق کوچک با یک بادبان نمیتواند در دریای طوفانی دوام بیاورد؛ فقط با همکاری است که میتوان راهی امن و طولانی را پیمود.»
این سفر حضوری، تنها چند روز پس از آن صورت میگیرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تعرفههای گمرکی «متقابل» را علیه سایر کشورها برای ۹۰ روز به حالت تعلیق درآورد تصمیمی که تمرکز جنگ تجاری را بهطور مشخص بر چین متمرکز کرده است.
در حالی که واشنگتن و پکن درگیر وضع تعرفههای بیسابقهای علیه یکدیگر هستند، کشورهای جنوب شرق آسیا، که پیش از این نیز از تعرفههای آمریکا متضرر شدهاند، اکنون نگراناند که در میانهی این کشمکش گرفتار شوند.
به همین دلیل، شی تلاش میکند از این آشفتگی بهرهبرداری کرده و چین را بهعنوان مدافع تجارت جهانی و شریک قابل اعتماد معرفی کند. کامبوج و ویتنام، پیش از توقف موقت تعرفهها، به ترتیب با تعرفههایی معادل ۴۹ و ۴۶ درصد روبهرو بودند.با وجود استقبال گرم از شی، تحلیلگران هشدار میدهند که این کشورها باید با احتیاط عمل کنند؛ چرا که نشان دادن هرگونه تمایل به جانب چین میتواند خشم ترامپ را برانگیزد و روند مذاکرات تجاری آنها با آمریکا را به خطر بیندازد.
انتهای پیام
ارسال نظر