به گزارش ایران پژواک، این هفته، دلار روزهایی متفاوت و نامتعارف نسبت به روزهای کنترل شده پیشین را شاهد بود. نرخ دلار این روزها در کانال ۱۳ هزار تومان نفس می کشد؛ این در حالی است که بانک مرکزی در ماه های اخیر با اتخاذ سیاستهای کنترلی تلاش کرده است بازار ارز را در کنترل خود در بیاورد اما برخی از اتفاقات این هفته تحت عنوان فرار بازار ارز از دست بانک مرکزی یاد می کنند. داستان چیست؟
افزایش تقاضا
هر چند پیش بینی می شود سفرهای خارجی در نوروز امسال بسیار کمتر از سال های گذشته باشد اما با این حال تقاضایی که برای خرید ارز در این ماه وارد بازار می شود بیشتر از ماه های گذشته است. برخی صرافان معتقدند به رغم کاهش تقاضای ارز نسبت به سال گذشته، حتی این میزان تقاضا نیز می تواند بازار به شدت کنترل شده ارز را تحت فشار قرار دهد.
در عین حال گفته می شود برخی نیز تلاش دارند از این موقعیت برای خرید دلار استفاده کنند. بر اساس این گزارش در عین حال برخی از فعالان بازار معتقدند تغییر شرایط واردات کالا از سوی مرزنشینان خود عاملی است که تقاضا برای ارز را در روزهای اخیر بالا برده است. صرافان می گویند، در روزهای آتی نیز فشار بر بازار ممکن است تداوم یابد زیرا میزان عرضه ارز متناسب با تقاضایی که وارد بازار می شود نیست.
از ارز صادرات چه خبر؟
هر چند مقامات بانک مرکزی تاکید داشتند که به زودی عرضه ارز در سامانه نیما افزایش می یابد و جریان ورود ارز به بازار متنساب و متعادل می شود اما خبرهای رسیده حکایت از تداوم چالش میان صادرکنندگان و بانک مرکزی دارد. بر این اساس انتظار می رود بازار ارز در روزهای آتی نیز همچنن گروگان توافق صادرکنندگان و بانک مرکزی بماند چرا که در صورت عادی شدن عرضه ارز در سامانه نیما، وضعیت ادامه خواهد یافت.
دلالان مانور می دهند
بازار ارز این روزها مترصد فرصت فرار است، این را از واکنش های متعددی که به اتفاقات نشان می دهد می توان دریافت. برخی فعالان بازار معتقدند آن قدر که بازار به عوامل بالارونده واکنش نشان می دهد، نسبت به اتفاقاتی که می تواند منجر به کاهش قیمت شود، عکس العملی ندارد. دلیل این مدعا آنچه بر اف ای تی اف و پالرمو گذشت، است.
در حالی که بازار ارز تحت تاثیر طولانی شدن روند تصویب پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت به بالا رفتن قیمت رضایت دارد اما واکنشی چندان متعارف به تمدید مهلت ایران از سوی اف ای تی اف نداشت؛ عامل اصلی را بسیاری از فعالان به نابازاری بازار می دانند. آنها معتقدند بازار ارز در حال حاضر شمایل یک بازار واقعی را ندارد از این رو هر اتفاقی می تواند شوک منفی در این بازار پدید آورد. صرافان می گویند میزان تقاضا بسیار محدود و کنترل شده است، در نتیجه هر مفری می تواند زمینه را برای رشد تقاضا فراهم کرده و موجبات افزایش قیمت را رقم بزند.
انتهای پیام
ارسال نظر