به گزارش ایران پژواک، سعید غلامپور راد در گفت وگو با ایسنا در مورد اینکه امسال تابستان گرمی در پیش است یا خیر، اظهار کرد: با توجه به تغییر الگوها پیش بینی هوای تابستان به صورت دقیق ممکن نیست.
وی با بیان اینکه مدلهای فصل بهار که فصل گذار بوده دارای تغییرات زیادی است، افزود: از آنجایی که زاویه میل خورشید با تغییرات زیاد از منهای ۲۳.۵ تا مثبت ۲۳.۵ میرسد، در فصل زمستان این مقدار منفی است و هرچه به بهار نزدیکتر شویم از مقدار منفی به سمت مثبت میرود.
کارشناس مسئول پیش بینی هواشناسی مازندران تغییر الگو و خروجی مدلها را تابع تغییرات جو و تغییر در تابش دانست و گفت: به طور حتم نمیتوان گفت که تابستان چه اتفاقی به لحاظ میزان گرما میافتد اما پیش بینی فصلی اینگونه نشان میدهد که دمای این فصل نرمال است.
غلامپور راد گفت: با این همه آبی که به خاطر بارش باران وارد استان شده بعید به نظر میرسد همه آب سدها در تابستان تبخیر شود زیرا این حجم چند برابر آماری است که تاکنون وارد کشور و استان شده است.
وی با تاکید بر اینکه این حجم آبی که وارد شده است باید مدیریت شود، تصریح کرد: بر اثر بارش باران، خاک اشباع، سدها پر آب و برخی نقاط نیز دچار آبگرفتگی شده که این آبگرفتگیها نشان دهنده عدم مدیریت در لایروبی است.
کارشناس مسئول پیش بینی هواشناسی مازندران با بیان اینکه عوامل مختلفی در بروز سیل دخالت دارد، تاکید کرد: در بالادست نقطهای که سیل روی داده ممکن است بر اثر گرم شدن هوا، برفها آب شود و در نتیجه دبی و حجم رودخانه افزایش یابد که باعث بروز سیلاب میشود.
غلامپور راد با اشاره به اینکه ریشه درختان خاصیت جذب آب را دارد و اجازه نمیدهد خاک از بستر خود حرکت کند، ادامه داد: اکنون به مرور پوشش گیاهی در مناطقی که دارای درختان و گیاهان جنگلی بوده از بین رفته در نتیجه در زمان بارندگی شدید، سیلاب ایجاد میشود.
وی خاطرنشان کرد: وجود گل و لای در سیلاب اخیر نشان میدهد که نبودن پوشش گیاهی مناسب، گل و لای را به سمت پایین دست میآورد و همین امر منجر به ایجاد سیل میشود.
انتهای پیام
ارسال نظر