به گزارش ایرانپژواک، این دومین سال پیاپی است که بودجه نظامی ژاپن نسبت به سال های قبل افزایش پیدا می کند. سال گذشته بودجه نظامی این کشور حدود ۴۸ میلیارد دلار بود. ژاپن قصد دارد تا سال ۲۰۲۷ میزان ۳۰۰ میلیارد دلار برای تقویت قدرت نظامی خود هزینه و تقریبا بودجه دفاعی سالانه خود را به ۶۸ میلیارد دلار برساند که این رقم یعنی حدود ۲درصد تولید ناخالص داخلی ژاپن که این کشور را به سومین کشور به لحاظ اختصاص هزینههای نظامی بعد از چین و آمریکا مبدل میسازد.
محور بودجه سال ۲۰۲۴، استقرار موشکهای ساخت آمریکا در ژاپن است که به گفته مقامات برای تقویت دفاع هوایی، به ویژه برای حفاظت از جزایر جنوب غربی ژاپن در صورت بروز درگیری بین چین و تایوان، لازم است.
بودجه تصویب شده توسط کابینه، ارتش توکیو را با جت های جنگی رادارگریز F-۳۵ و سایر تسلیحات آمریکایی تقویت می کند. حدود ۷۳۴ میلیارد ین (۵.۱۵ میلیارد دلار) برای موشک های کروز نوع ۱۲ و موشک های کروز تاماهاوک ساخت ایالات متحده و همچنین توسعه موشک های دوربرد نسل بعدی در نظر گرفته شده است. ژاپن همچنین بیش از ۸۰ میلیارد ین (۵۶۲ میلیون دلار) برای توسعه موشک های هدایت شونده مافوق صوت با برد ۳۰۰۰ کیلومتر (۱۸۶۴ مایل) هزینه خواهد کرد.
این بودجه همچنین شامل ۱.۲۵ تریلیون ین (۸.۷۸ میلیارد دلار) برای تقویت سیستم های دفاع موشکی ژاپن، از جمله ساخت دو کشتی جنگی برای استقرار در سال های ۲۰۲۷-۲۰۲۸ با هزینه ۳۷۳ میلیارد ین (۲.۶۲ میلیارد دلار) است. این کشتیهای جنگی باید دارای رادار لاکهید مارتین SPY-۷ باشند که به گفته مقامات میتواند پرتابهای موشکی را پیدا کند.
توکیو در این بودجه بیش از ۷۰ میلیارد ین (۴۹۰ میلیون دلار) برای ساخت جت جنگنده نسل بعدی خود با همکاری بریتانیا و ایتالیا اختصاص داده است. این سه کشور توافق کرده اند که یک سازمان مشترک برای ساخت این جنگنده ایجاد کنند.
مجوز صدور تسلیحات
گفتنی است دولت فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن روز جمعه در آخرین گام بر اساس استراتژی امنیتی جدیدی که یک سال پیش اتخاذ کرد، مجوز صادرات تسلیحات و قطعات ساخت ژاپن تحت مجوزهای خارجی را به کشورهای دیگر صادر کرد که این مجوز عملاً قانون ممنوعیت صدور سلاح در ژاپن را نقض کرد. کیشیدا به خبرنگاران گفت:« ما امیدواریم با انجام این اقدام، به دفاع از یک نظم آزاد و باز بین المللی مبتنی بر حاکمیت قانون و دستیابی به صلح و ثبات در منطقه هند و اقیانوس آرام کمک کنیم. هیچ تغییری در اصل ما به عنوان یک ملت صلح طلب وجود ندارد». دولت کیشیدا همچنین تصویب کرد که اولین محموله صادراتی تحت این مجوز، موشک های هدایت شونده پاتریوت زمین به هوای تولید شده در ژاپن تحت مجوز آمریکا باشد که به ایالات متحده ارسال می شود که البته این مساله این گمانه زنی را افزایش می دهد که پاتریوت های ژاپنی ممکن است به اوکراین ارسال شوند.
دلایل افزایش بودجه نظامی ژاپن
توکیو در مواجهه با چالشهای امنیتی همزمان چین از جنوب، کره شمالی از غرب و روسیه از شمال به این فکر افتاده است تا برای تقویت بنیه دفاعی خود و جلوگیری از خطرات احتمالی منبعث از این سه همسایه به تقویت بنیه دفاعی خود بپردازد.
تهاجمات مکرر چین به فضاهای هوایی و دریایی اطراف جزایر سنکاکو که متعلق به ژاپن است اما چین نسبت به آن ادعا دارد و حضور مکرر نیروهای نظامی چینی در نزدیکی ژاپن به وضوح توکیو را در معرض خطر قرار داده است. همچنین تهاجم روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲ این نگرانی را ایجاد کرده است که چین ممکن است با الهام از روسیه به تایوان حمله کند و در این درگیری پای ژاپن به میان کشیده شود.
کره شمالی نیز پیوسته در حال تحریک مقامات توکیو است. تنها در سال ۲۰۲۲، کره شمالی سی و هفت موشک بالستیک را به آب های نزدیک ژاپن پرتاب کرد که بیش از هر سال دیگری بود.
در مورد روسیه هم باید گفت که حمله روسیه به اوکراین نگرانی های ژاپن را در مورد مرزهای شمالی خود زنده کرد، به ویژه در مورد چهار جزیره بین جزیره اصلی ژاپن، هوکایدو و جزایر کوریل روسیه، که از پایان جنگ جهانی دوم از مسائل مورد مناقشه بین توکیو و مسکو بوده است.
انتهای پیام
ارسال نظر