به گزارش ایرانپژواک، بنابر آخرین آمار «فدراسیون جهانی قلب» برآورد میشود که این عارضه ۱.۳ میلیارد نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهد و هر ساله جان حدود ۱۰ میلیون نفر را میگیرد.
پزشکان همواره تاکید میکنند که تغییر در سبک زندگی و اصلاح رژیم غذایی میتواند به پایین آوردن سطح فشار خون و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کند.
متخصصان میگویند مصرف هیچ خوردنیای به تنهایی نمیتواند فشار خون را به سرعت پایین بیاورد اما پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای قلب و غنی از غذاهای حاوی مواد مغذی خاص (مانند پتاسیم و منیزیم) ممکن است به کاهش یا حفظ فشار خون سالم در طولانی مدت کمک کند.
متخصصان قلب، رژیم غذایی «دَش» (DASH) را برای افراد مبتلا به فشار خون بالا یا کسانی که به دنبال حفظ سطح مطلوب فشار خون هستند، توصیه میکنند که شامل مواد غذایی نظیر میوه، سبزیجات و غلات کامل است.
این نوع رژیم غذایی بر مصرف میوه، سبزیجات، لبنیات کم چرب، غلات، گوشت مرغ و ماهی و خشکبار تاکید دارد و مصرف چربیهای اشباع شده، کلسترول، گوشت قرمز، مواد قندی و نوشیدنیهای حاوی قند را محدود میکند.
همچنین برخی خوردنیهایی که برای پایین آوردن فشارخون مفیدند عبارتند از:
- مرکبات
- ماهی سالمون و سایر ماهی های چرب
- سبزیهای برگدار
- آجیل و دانهها
نمونههایی از آجیل و دانهها برای خوردن به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی متعادل با تمرکز بر کاهش فشار خون:
- تخم کدو
- تخم کتان
- دانه چیا
- پسته
- گردو
- بادام
- حبوبات
- توتها
- روغن زیتون
- هویج
- تخم مرغ
- گوجه فرنگی
- بروکلی
- ماست
- گیاهان و ادویهها
برخی از گیاهان و ادویهها که ممکن است بر اساس نتایج تحقیقات حیوانی و انسانی به کاهش فشار خون کمک کنند:
- تخم کرفس
- گشنیز
- زعفران
- علف لیمو
- فلفل سیاه
- سیر
- پودر پیاز
- پودر فلفل قرمز
- پونه کوهی
- زیره سبز
- فلفل قرمز
- جینسینگ
- دارچین
- هل
- ریحان
- زنجبیل
- سیب زمینی
- کیوی
- گوشتهای بدون چربی
وزارت کشاورزی ایالات متحده «گوشت بدون چربی» را هر گوشتی با کمتر از ۱۰ گرم چربی، ۴.۵ گرم یا کمتر چربی اشباع شده و کمتر از ۹۵ میلی گرم کلسترول در هر ۱۰۰ گرم تعریف میکند.
انتهای پیام
ارسال نظر