• ۲۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۴
  • کد خبر: 42266
مسکن

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان شمالی اعلام کرد تنظیم هرگونه قرارداد رهن، اجاره و خرید و فروش ملک در قالب اسناد کاغذی، تخلف محسوب می‌شود.

به گزارش ایران‌پژواک، سید علی میرکریمی درباره روند نظارتی بر بنگاه‌های مشاور املاک خراسان شمالی اظهار کرد: روند بازرسی از مشاورین املاک از خرداد ماه سال گذشته برای ساماندهی این اصناف شروع و نظارت بر بازار رهن و اجاره مسکن همزمان با جا به جایی مستأجران با حضور دستگاه‌های نظارتی صنعت، معدن و تجارت و تعزیرات حکومتی آغاز شد.

وی با اشاره به اینکه از ابتدای امسال در راستای تنظیم بخشی در انجام معاملات ۲ قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها و قانون الزام به ثبت اموال غیرمنقول تصویب و ابلاغ گردیده است، افزود: جلسات متعددی برای تشریح و همچنین اجرای قانون‌ها با دستگاه‌های مسئول برگزار شده که در آن تکالیف دستگاه‌ها در خصوص نحوه درست اجرای قانون مشخص شده است.

دبیر کارگروه تنظیم و کنترل بازار املاک و مستغلات استان درباره روند نظارتی بر بنگاه‌های مشاوران املاک، اظهار کرد: کارگروهی متشکل از نماینده‌های راه و شهرسازی، دادستان، معاونت پیشگیری از وقوع جرم، امور مالیاتی، پلیس اماکن، اداره کل صمت، اداره کل تعزیرات حکومتی، اداره کل ثبت اسناد و املاک، اتاق اصناف و اتحادیه مشاوران املاک تا اول دی ماه امسال ۵۲ دوره بازدید از دفاتر مشاور املاک استان داشتند که این میزان در بجنورد ۲۳ دوره بوده است.

وی با بیان اینکه ۲۳۷ استان بنگاه تا اول دی ماه زیر نظر گشت این کارگروه قرار گرفتند، افزود :۱۰۴ مورد بازدید از املاک بجنورد انجام شد که صاحبان آن به پرداخت بیش از ۸۹۶ میلیون ریال جریمه محکوم شدند و منجر به تشکیل پرونده تخلفاتی در اداره کل تعزیرات حکومتی استان شد.

وی تاکید کرد در مجموع ۳۹ پرونده تخلفاتی در استان تشکیل شد و صاحبان دفاتر مشاوره املاک به بیش از ۹۴۶ میلیون ریال جریمه محکوم شدند.

وی از پلمب ۱۵ مشاور املاک در استان گفت و ادامه داد :۱۳ مورد مشاور املاک در گرمه و ۲ مورد در بجنورد به دلیل احراز تخلفات پلمب شدند.

میرکریمی به آیتم‌های مورد بررسی کارگروه نظارت بر املاک اشاره و تاکید کرد: داشتن پروانه کسب، کارت مباشرت افراد فعال در مشاور املاک، داشتن نرخ نامه و نصب در دید عموم، بررسی اتصال به سامانه‌های خودنویس و کاتب، کنترل قولنامه و مبایعه نامه برای دریافت کد رهگیری و همچنین رعایت دریافت حق کمیسیون‌ها در معاملات بر اساس تعرفه مصوب، بررسی تخلفات مالیاتی و … از جمله مهم‌ترین اقدامات در این گشت‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه متأسفانه در برخی از مشاورین املاک کد رهگیری صادر نمی‌شود و علی رغم الزام قانونی متصدیان این صنف اقدام به تنظیم قرارداد در مبایعه نامه و قولنامه انجام می‌دهند، اذعان کرد: عدم اطلاع رسانی دقیق توسط اتحادیه‌های مشاور املاک و همچنین عدم تمکین به قانون در خصوص جمع‌آوری اسناد کاغذی و مبایعه نامه‌ها توسط مشاورین املاک چالشی بزرگ است که امیدواریم با همکاری و مشارکت دستگاه‌های مسئول نسبت به رعایت و پیشبرد اهداف درست قانون پیش برویم.

در برخی از شهرستان‌ها با مقاومت اتحادیه‌های مشاوران املاک برای انجام معاملات یا قولنامه‌های کاغذی رو به رو هستیم، افزود: در این بازدیدها متأسفانه بسیاری از صاحبان مشاوران املاک از سامانه املاک و مستغلات اطلاع ندارند و حتی نمی‌دانند صدور کد رهگیری برای انجام معاملات به چه صورت است

مدیرکل راه و شهرسازی استان تصریح کرد: هزار و ۵۹۳ بنگاه مشاور املاک در استان فعالیت می‌کنند که بیشترین تعداد دفاتر مشاور املاک در بجنورد با ۸۰۵ مورد و کمترین تعداد دفاتر مشاوره املاک با ۵ بنگاه املاک در راز و جرگلان شامل بخش مرکزی، غلامان و جرگلان فعال است.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =

پربازدیدها

آخرین اخبار داخلی