به گزارش ایران پژواک به نقل از ایسنا، ناهید یزدی معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین، در نشست خبری بهمنظور تشریح پویش ملی تغذیه سالم «از امروز با تغذیه سالم برای فردایی با سلامتی» که ظهر امروز در معاونت بهداشتی قزوین برگزار شد، اظهار کرد: هدف ازاینگونه پویشهای ملی اطلاعرسانی و حساس سازی جامعه برای کنترل بیماریهای غیر واگیر است.
وی، افزود: در حال حاضر بیماریهای غیر واگیر 76 درصد آمار بیماریها را تشکیل میدهد لذا شناخت ریز برگ خریدهای شیوع این بیماریها بسیار حائز اهمیت است.
یزدی، تصریح کرد: مصرف زیاد نمک، قند و چربی از یکسو و مصرف کم سبزی و میوه از سوی دیگر پنج عامل مهم بیماریهای غیر واگیر است لذا با کنترل این 5 عامل میتوان 80 درصد اینگونه بیماریها را کنترل کرد.
این کارشناس، ادامه داد: در استان قزوین 62 درصد جمعیت گروه سنی 30 تا 60 سال بهاضافه وزن و چاقی مبتلا هستند که 0.6 جمعیت استان را شامل میشوند.
وی، بابیان اینکه از هر 100 نفر 8.5 درصد مبتلا به دیابت و 24 درصد مبتلا به فشارخون بالا در استان هستند، گفت: سبک زندگی و تغذیه در کنترل و مهار بسیاری ازاینگونه بیماریها نقشآفرینی میکند بهگونهای که روزانه در کشور هر فرد 66 گرم قند و شکر مصرف میکند درحالیکه میزان مصرف باید 25 تا 40 گرم در روز باشد.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین، عنوان کرد: مصرف یک قوطی نوشابه منجر به هفت کیلوگرم اضافهوزن در سال میشود لذا باید به این نکته بسیار مهم توجه داشته و مصرف آن را کاهش دهیم.
وی، ابتلا به سرطان پانکراس، بیماریهای کلیوی، فشارخون بالا، بیماریهای قلب، نقرس و اختلال حواس و آلزایمر را ازجمله بیماریهای ناشی از مصرف بالای قند و شیرینی دانست و افزود: با داشتن سبک زندگی سالم سیستم بدن به دلیل هوشمندی آن میتواند آثار این سبک را در تمام اعضای منعکس کند.
یزدی، تصریح کرد: مصرف فست فودها را نمیتوان حذف کرد اما میتوان با کاهش و کنترل آن آثار سمی آن را تا حد امکان مهار کرد.
وی، در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم اضافه شدن لبنیات در سبد غذایی خانوارها تأکید و بیان کرد: لبنیات منبع غنی ویتامین د، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامین A و B است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین، اعلام کرد: سرانه مصرف لبنیات هر فرد در کشور 66 کیلوگرم در سال است که در مقابل سرانه مصرف 350 کیلوگرم در جهان بسیار پایین است و استان قزوین نیز سرانهای نیز سرانه کشوری را داراست.
وی، خبر داد: در سال 94 تعداد هزار و 675 مورد ثبت سرطان در استان داشتهایم که این آمار در سال 85 معادل 799 مورد بوده است لذا باید عوامل افزایش دو برابری سرطان را شناخت و برای مهار آن اقدامات لازم صورت بگیرد.
یزدی، از اجرای برنامه ارزیابی خطرسنجی 10 ساله در آذرماه سال جاری در سطح استان خبر داد و گفت: این ارزیابی در خصوص خطر ابتلا به سکته مغزی و قلبی در گروه سنی میانسال از 30 تا 60 سال برای 266 هزار و 437 نفر انجام شده است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین، در پایان اعلام کرد: در این ارزیابی تست قند خون و چربی بهصورت رایگان از این قشر هدف انجام و کسانی که واجد شرایط ارجاع و پیگیری لازم بودند نیز به معرفی و پرونده لازم برای آنها تشکیل شد.
انتهای پیام
ارسال نظر