به گزارش ایرانپژواک، محققان افراد را در چهار الگوی غذایی طبقه بندی کردند.
این الگوهای غذایی شامل:
• بدون نشاسته یا نشاسته کم
• گیاه خواری
• پروتئین زیاد و فیبر کم
• متعادل
بیش از نیمی از افرادی که مورد بررسی قرار گرفتند در دسته «متعادل» قرار گرفتند و نتایج سلامت روان و عملکرد شناختی گزارش شده آنها بهتر از سه مورد دیگر بود.
افرادی که از رژیم غذایی پر پروتئین / کم فیبر پیروی میکردند، نسبت به افرادی که از رژیم غذایی متعادل پیروی میکردند، حجم ماده خاکستری کمتری در بخشی از مغز به نام شکنج پست مرکزی داشتند که نحوه حرکت بدن ما را در محیط هماهنگ میکند.
علاوه بر این، افرادی که گیاهخوار بودند، در بخشی از مغز به نام تالاموس و Precuneus حجم خاکستری بالاتری داشتند. نکته قابل توجه، این مطالعه نشان داد که خطر ابتلاء به مشکلات روانی در افرادی که سبزیجات و میوههای بیشتری مصرف میکنند، افزایش یافته است، یافتهای که نویسندگان توضیح دادهاند میتواند به دلیل طراحی مطالعه باشد و نیاز به مطالعه بیشتر دارد.
رژیمهای غذایی مانند رژیم غذایی مدیترانه ای که تأکید بر ماهی و سبزیجات دارد، اثرات امیدوار کنندهای بر سلامت جسمی نشان داده است. اما رژیمهای غذایی که به کاهش التهاب کمک میکنند نیز میتوانند تأثیر بسزایی در سلامت مغز و سلامت روان داشته باشند.
همچنین تأثیر رژیم غذایی بر میکروبیوم روده نیز نقش مهمی در سلامت مغز دارد. شواهد نشان میدهد که یک روده سالم، که از طریق رژیمهای غذایی سرشار از فیبر غذایی ایجاد میشود، ممکن است محور روده مغز را حفظ کرده و به طور بالقوه شناخت را بهبود بخشد.
محققان تاکید میکنند انتخاب شیوه زندگی نیز یک عامل مهم است و خواب با کیفیت، ورزش منظم و تکنیکهای خوب برای مدیریت استرس برای تکمیل یک رژیم غذایی متعادل ضروری است.
انتهای پیام
ارسال نظر