به گزارش ایرانپژواک، مواد غذایی بخصوصی وجود دارند که مصرف مداوم آنها میتواند به رفع یبوست کمک کند. سیبزمینی، دانه چیا و لوبیا مواردی هستند که میتوانند به دفع راحتتر کمک کنند، اما طبق مطالعات انجامشده، «آلو» بهترین گزینه خوراکی برای رفع یبوست است. پژوهشها نشان میدهد افرادی که در رژیم غذای خود آلو مصرف میکنند، دفع آسانتری دارند و تا حد ممکن از ابتلا به یبوست به دور هستند.
آلو چگونه به رفع یبوست کمک میکند؟
آلو دارای سه ماده مفید و ضد یبوست است: فیبر، سوربیتول و ترکیبات فنلی. این میوه به دلیل وجود فیبر در خود، یک درمان طبیعی مؤثر برای یبوست به شمار میآید و به منظم بودن حرکات روده کمک میکند. فیبر برای حفظ تحرکات روده و پیشگیری از یبوست ضروری است.
علاوه بر فیبر، آلو حاوی یک الکل قندی به نام سوربیتول است که به طور طبیعی اثر ملین دارد. سوربیتول موجود در آلو میتواند به رفع یبوست و سهولت دفع در افراد مبتلا به یبوست مزمن کمک کند.
همچنین آلو سرشار از ترکیبات فنلی است که قادر به تحریک روده هستند. بر اساس تحقیقات، این ترکیبات گیاهی فنلی دارای خواص ملین هستند و توانایی رفع یبوست را دارند.
این ویژگیها ضمن تأمین سلامت گوارش، آلو را به یک انتخاب غذایی مناسب به منظور بهبود عملکرد روده تبدیل میکنند.
آلو خشک، یک ملین طبیعی
آلو خشک برای افرادی که از یبوست و سوء هاضمه رنج میبرند، حکم یک ملین طبیعی را دارد. مصرف مداوم آلو خشک، زمان جابهجایی مواد غذایی در روده بزرگ را کاهش میدهد و همچنین رشد باکتریهای مفید در روده بزرگ را که به هضم کمک میکنند، افزایش میدهد. ۶ عدد آلو معمولاً حاوی ۴ گرم فیبر رژیمی است که میتواند حدود یک هفتم از نیاز روزانه بدن به فیبر را تأمین کند. دریافت فیبر کافی، شما را از ابتلا به یبوست در امان نگه میدارد. در صورتی که دچار یبوست هستید، بد نیست هر روز دو یا سه عدد آلو خشک همراه وعده صبحانه میل کنید.
سایر فواید آلو
علاوه بر اینکه آلو بهترین خوراکی برای رفع یبوست است، میتواند فواید سلامتی دیگری هم داشته باشد؛ بهویژه: جلوگیری از تحلیل استخوان و کمک به مدیریت کلسترول. تحقیقات نشان میدهد که خوردن ۵ تا ۶ عدد آلو خشک در روز میتواند به جلوگیری از تحلیل استخوان، بخصوص در زنان یائسه، کمک کند. همچنین فیبر موجود در آلو میتواند سطح کلسترول خون را بهبود ببخشد. مطالعات دیگری هم نشان میدهد که آلو خشک در تنظیم کلسترول و کاهش التهاب، که هر دو از عوامل بیماریهای قلبی عروقی هستند، مؤثر است.
انتهای پیام
ارسال نظر